Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu Miskolc,
Meggyesalja utca 93.
Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Megoldások, Ötletek | Biztonság | Segédletek | Bérlés | Cég info | Kapcsolat |

SzamGep  »  SzamGep Bizonság, vírusvédelem, vírusirtó  »  Panda Security biztonsági jelentés, 2008. II. negyedév

Panda Security biztonsági jelentés, 2008. II. negyedév

 

A Panda Security kiadta újabb, II. negyedévi jelentését, amiből kiderül, hogy a legtöbb fertőzésért a trójai programok felelnek, illetve, hogy melyik a három legveszélyesebb féreg.

 A második negyedévben felbukkanó rosszindulatú kódok 63%-át teszik ki a trójai programok, áll a Panda Security második negyedévi jelentésében. A második leggyakoribb fenyegetés, az adware, már csak 22,4%-os arányt tudhat magának. 

– A trójai programokkal kapcsolatban történt egy-két változás – kommentálta az adatokat Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Manapság már nem divat olyan trójait írni, ami egymaga „körülfertőzi” a világot, mert az túl nagy figyelemmel járna, és azzal nő a lebukás veszélye is. Ami a Panda Security vírusvédelmi laborjaiban elemzett minták alapján kitűnik: a programozók inkább több, speciálisan a célra szabott trójait írnak, amelyekkel különféle célcsoportokat támadnak meg. Ez az oka a trójaiak ilyen mértékű elszaporodásának.

 

Ami a fertőzéseket illeti, a Bagle.RP féreg a legnagyobb károkozó, szorosan követi a Puce.E és a Bagle.SP variáns.

 

A trójaiak felelnek a második negyedév legtöbb fertőzéséért is, a 2008-as összes fertőzés 28,7%-át tudják magukénak; az adware 22%-kal a második, míg a férgek 13,5%-kal a harmadikak.

– A trójaiak rengeteg fertőzésért felelősek ugyan, de ezt számbeli fölénnyel érik el, míg például egy-egy worm önmagában is képes nagy károkat okozni – fűzte hozzá Sándor Zsolt. – Ha az „egy főre” jutó fertőzések számát nézzük, mindenképpen a férgek állnak az első helyen.

 

A „banki trójaiak”, vagyis a pénzintézeteket támadó kódok a trójai programok közül a legveszélyesebbek; a PandaLabs elemzése szerint a Sinowal, Banbra és a Bancos fantázianevű trójaiak voltak a második negyedévben a legaktívabbak.

 

– Ez a fajta malware rendkívül súlyos károkat okoz világszerte – folytatta az elemzést Sándor Zsolt. – Egyedül az USÁban 44 millió olyan ügyfelet tartottak számon 2006-ban, aki igénybe vette bankja online szolgáltatásait. Gondoljunk csak bele: ha mondjuk mindössze egy százalékuktól sikerül 100 dollárt kicsalni a trójaiak segítségével, ez már akkor is egy 44 millió dolláros üzlet, és ez még egy igen-igen visszafogott számítás.

 

Tekintse meg Panda Antivírus, Spam védelmi szoftver Akció utolsó napjai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tekintse meg Panda Antivírus, Spam védelmi szoftver Csak panda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Megoldások, Ötletek |  Biztonság |  Segédletek |  Finanszírozás |  Cég info |  Kapcsolat |  ÁrListák |  Akció

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója.
SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2009 Minden jog fenntartva!

Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk.
Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner
Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner
Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator
Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner
A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal