Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu Miskolc,
Meggyesalja utca 93.
Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Megoldások, Ötletek | Biztonság | Segédletek | Bérlés | Cég info | Kapcsolat |

KlickComp - Notebook, laptop, netbook kereső : webáruház laptop vásárlás Notebook, laptop kereső

Netbook ( mini notebook ) kereső

SzamGep  »  SzamGep Segédletek  »  Segédletek, hogy Ön könnyebben tájékozódjon az informatika világában... : A szünetmentes tápegység ( UPS )

A szünetmentes tápegység ( UPS ) - akkumulátor


A szünetmentes tápegység vagy szünetmentes áramforrás ( UPS  - Uninterruptable Power Supply ) egy olyan berendezés, mely akkumulátorok segítségével akkor is képes elektromos fogyasztók ( számítógépek, telefonközpontok,  vészvilágítás, biztonsági rendszerek, épület felügyeleti rendszerek, eszközök, hang- és képtechnikai berendezések, stb.) áramellátását biztosítani, ha a táphálózat valamiért kiesik, vagy teljesítménye olyan mértékben ingadozik, hogy az lehetetlenné teszi a normál üzemet.

Ami még a táphálózat kiesésénél is kritikusabb, a hálózaton fellépő zavarok, melyek sok esetben adatvesztéshez is vezetnek stratégiailag fontos központi számítógépek adattárában. Ezek az események nem vezetnek minden alkalommal hardware meghibásodáshoz, de szélsőséges esetben ez is megtörténhet. A nemzetközi felmérések alapján az adatvesztések túlnyomó részét a táphálózat zavarai okozzák, de ez sok esetben nem is derül ki a felhasználó számára, mert a hardware-ben fizikai sérülés nem párosul az eseményhez.

A szünetmentes áramforrások ( UPS) beszerzésénél az alábbiakra kell ügyelnie:

  • A kimaradó tápellátás idejére a szünetmentes áramforrás akkumulátorokból nyeri az energiát. Mint minden akkumulátorral működő eszköznél, így a szünetmentes áramforrás fenntartási költségénél is figyelembe kell vennie, hogy az akkumulátorokat kb. 2 évente (a kiterheltségtől, használat gyakoriságától és egyebektől függően) ki KELL cserélnie, hogy a megfelelő működést biztosítani lehessen. (Pontosan úgy, mint egy mobiltelefon vagy az autó esetében.)
     
  • Kérje segítségünket a szünetmentes tápegység kiválasztásához. A megkívánt áthidalási idő (milyen hosszú áramszünetet szeretne munkával tölteni) és a megvédendő eszközök teljesítménye alapján tudunk ajánlatot tenni a megvásárolandó szünetmentes áramforrás típusára.
     

A szünetmentes áramforrások ( UPS ) ma már kommunikációs felülettel is rendelkeznek. A riasztásokat a rendszergazda vagy a felhasználó felé akár mail formájában is képesek elküldeni. A szünetmentes áramforrások ( UPS )megfelelő időpontban képesek lezárni a számítógépet az adatvesztés megelőzésére.

Az akkumulátorok cseréjére is figyelmezteti Önt, a kezelőfelületen egy áthúzott akkumulátor jelzi a szükségességét.
Ha a figyelmeztetés ellenére sem cseréltette ki az akkumulátort, akkor a következő áramszünet esetén, akár súlyos adatvesztést is elkönyvelhet : pl. néhány órás gépelési munkáját is újrakezdheti.

Könnyen ellenőrizheti a szünetmentes áramforrások ( UPS ) az akkumulátorénak állapotát : csak a monitort csatlakoztassa hozzá és húzza ki az áramforrás tápellátását. Sípolással jelzi a szünetmentes tápegység az akkumulátoros üzemmódot. Amennyiben a sípolás elmarad és a monitor kikapcsol, akkor az akkumulátora már használhatatlan.

Védjék meg adataikat! Javasoljuk, hogy kérjék ki szakvéleményünket, hogy az informatikai rendszerük magas rendelkezésre állással biztosíthassa a munkát.

 


Tekintse meg kapcsolódó oldalainkat:
Ajánljuk figyelmébe szünetmentes tápegység kínálatunkat:

Megoldások, Ötletek |  Biztonság |  Segédletek |  Finanszírozás |  Cég info |  Kapcsolat |  ÁrListák |  Akció

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója.
SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2009 Minden jog fenntartva!

Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk.
Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner
Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner
Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator
Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner
A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal