Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu

Miskolc
Meggyesalja utca 93.

Hogyan keressen hatékonyan az OutlookbanAz Outlook üzenetlistájának tetején található Keresés mezőbe számos kifejezést beírhat. Amellett, hogy különféle szavakra és kifejezésekre kereshet rá, különböző operátorok, írásjelek és kulcsszavak használatával szűkítheti is a keresési eredményeket.

A keresés legegyszerűbb módja, ha beír egy szót vagy kifejezést a mezőbe.

MEGJEGYZÉS: Az Outlook a keresés során a kifejezések eleje alapján végzi a keresést. Ezért ha a só szót írja a Keresés mezőbe, az Outlook a só, a sós, a sóska és a sóz szót tartalmazó üzeneteket visszaadja, az utolsó vagy az ásó szót tartalmazóakat azonban nem. Emellett a keresés a szavak részének tekinti azokat a számokat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak szavakhoz (vagyis ahol nincs szóköz a szó és a szám között). Ezért a "365" szám keresése NEM fogja megtalálni az "Office365" szöveget tartalmazó üzeneteket.


A kereséssel kapcsolatos alapismeretek

Amikor beírja a kívánt szavakat a Keresés mezőbe, az Outlook az e-mailekben és a különböző típusú mellékletekben egyaránt rákeres az adott szóra vagy kifejezésre. Ha például a "projekt" szóra keres rá idézőjelekkel vagy anélkül, az Outlook a projekt, a projektek, a projektor, a projektorok stb. szót tartalmazó összes üzenetet visszaadja, szerepeljen az akár a feladó nevében, akár a tárgyban, az üzenet törzsében vagy a mellékletekben.

Ha egy e-mail-címet ír be, például margit.takacs64@yahoo.com, az Outlook az összes olyan e-mailt visszaadja, amely tartalmazza ezt az e-mail-címet bárhol a tárgyban, az üzenettörzsben vagy a különböző típusú mellékletekben, az erről az e-mail-címről érkező üzenetekkel együtt. Ha az e-mail-címről érkező e-mailekre szeretné korlátozni a keresési eredményeket, írja a következőt a keresőmezőbe: from:margit.takacs64@yahoo.com.


Az Outlook beépített keresési szűrőinek használata

Az Outlook számos beépített keresési szűrőt biztosít. A beépített szűrők használatához kattintson a Keresés mezőbe. Használhat irányított keresést a saját preferenciái alapján a szűrőgombra kattintva a keresőmező jobb oldalán. Másik lehetőségként az Outlook menüszalagja is megváltozik, és használhatja a Keresés lapot, illetve a keresési eredmények finomításához használhatja a Finomítás csoport beállításait.
A keresőmező a képernyő tetején található, akár az egyszerűsített, akár a klasszikus menüszalagot használja.


Keresési referenciatáblázatok

Beírandó karakterek

Keresett elem

tiv

Azok az elemek, amelyek tartalmazzák a tiv, a tiva, a tivadar, a TIVADAR vagy a TiVadar szót, vagy annak egyéb kis- és nagybetűs alakjait. Azonnali kereséskor nincs különbség a kis- és a nagybetűk között. Ez a keresés NEM fogja megtalálni az abcTIVdef vagy az 123tiv szöveget tartalmazó elemeket.

pataki tiv

A tiv szót tartalmazó elemek (az előző sorban felsorolt összes szóalakkal együtt) vagy a pataki szót tartalmazó elemek (a pataki szót tartalmazó összes egyéb szóval együtt), de nem feltétlenül ebben a sorrendben.

tivadar AND pataki

Azok az elemek, amelyekben a tivadar és a pataki szó egyaránt szerepel, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. Ne feledje, hogy az AND, a NOT és az OR logikai operátornak nagybetűsnek kell lennie.

tivadar NOT pataki

A tivadar szót tartalmazó elemek (a táblázat első sorában felsorolt összes szóalakkal együtt) a pataki szót tartalmazó elemek nélkül.

tivadar OR pataki

A tivadar, a pataki vagy mindkét szót tartalmazó elemek (a táblázat első sorában felsorolt összes szóalakkal együtt).

"tiv"

Azok az elemek, amelyek pontosan a tiv szót (vagyis például nem a tiva vagy a tivad szót) tartalmazzák. Ha pontos szóra szeretne keresni, idézőjeleket kell használnia.

from:"pataki tivadar"

A lukács tibor nevű felhasználótól származó elemek. Ha azt szeretné, hogy az idézőjelek közötti kifejezésnek pontosan megfelelő találatok jelenjenek meg, dupla idézőjeleket kell használnia.
Ha beírja a from: operátort, utána pedig a partner nevének első néhány karakterét, az Outlook megjeleníti a javasolt partnerek listáját, amelyből kiválaszthatja a keresett nevet.

subject:"lukács tibor"

Azok az elemek, amelyek tárgya tartalmazza a lukács tibor kifejezést.

hasflag:true

Azok az elemek, amelyek elintézendőként lettek megjelölve.


Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója. SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2024 Minden jog fenntartva!
Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk. Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal