Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu

Miskolc
Meggyesalja utca 93.

Nyomtató vásárlási tanácsokTintasugaras, lézernyomtató, multifunkciós nyomtató? Melyiket érdemes vásárolni?


Tanácsok nyomtató vásárlás előtt. Szempontok

Az egy lapra jutó költség?

Az egyik legfontosabb paraméter. A megfelelő terhelést bíró termék valószínűleg a feladatnak megfelelő lapköltséget is magában hordozza. Egy nagyobb terhelést elviselő eszköz kisebb lapköltséget fog okozni. De itt figyelembe kell venni a festékpatron, toner vagyis a kellékanyagok elérhetőségét, mely azok árát jelentősen befolyásolja.
A kiszámítása : a toner vagy cartridge ára / a megadott nyomtatható oldalak száma. (Sajnos a gyártók által megadott nyomtatható lapok száma mindig nagyobb a felhasználók által tapasztaltaknál és nem csak az 5%-os fedettségi adat miatt...)
Ehhez kell még hozzáadni a papír költségét. Célszerű számolni a nyomtató karbantartási költségeivel is!


Milyen terhelése lesz a készüléknek, hány oldalt másolnak, nyomtatnak összesen havonta?

Ha a jelenlegi példányszám körülbelül négyszeresére választ készüléket, hosszabb lesz az élettartam elhanyagolható többletköltség mellett.


Mi a cég eddigi tapasztalata? Van-e olyan márka, típus, amivel gyakorlatilag semmilyen problémájuk nem volt eddig?

Minden ajánlástól és márkanévtől függetlenül lehetnek a cégnek olyan speciális igényei, melyekre a technikai adatlapok nem adnak választ, csak a gyakorlatban lehet igazán megtapasztalni. Az eszközök beszerzésénél figyelembe szoktuk venni a tipizálást is. Ez azt jelenti, hogy egy bevált gyártó termékeit célszerű vásárolni, mert egyrészt helyettesítést könnyebb megoldani, másrészt a szerviz is könnyebben megoldható.


Milyen funkciókra van szükség? Pl. Feltételül kell-e fax arra az adott készülékre? Szükséges a hálózati használat?

Amennyiben nincs hálózati funkció a nyomtatóban, akkor egy állandóan bekapcsolt számítógépen keresztül tudják csak elérni az iroda többi dolgozói. Egy-egy funkció jelentős árkülönbözetet okozhat.


Szükséges-e automatikus kétoldalas nyomtatási lehetőség papír- és költségkímélés céljából?

Több cég bevezette, hogy a másolópapírnak mindkét oldalát kell használni, a hangzatos környezetvédelem mellett a költségek is jelentősen csökkenthetőek.


Mennyi az átlagos élettartama a nyomtatóknak a cégnél? Lehetőség van garancia idő letelte után egyből cserélni? Vagy később szükség lesz esetleg költségtérítéses alkatrészekre, javításra?

Sajnos bizonyos kevésbé elterjedt gyártmányoknál nehézkes, és drága a kellékanyagok és különösen az alkatrészek beszerzése.


Ajánljuk Tintasugaras, lézernyomtató, multifunkciós kínálatunkat


Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója. SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2024 Minden jog fenntartva!
Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk. Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal