Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu Miskolc,
Meggyesalja utca 93.
Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Megoldások, Ötletek | Biztonság | Segédletek | Bérlés | Cég info | Kapcsolat |

KlickComp - Notebook, laptop, netbook kereső : webáruház laptop vásárlás Notebook, laptop kereső

Netbook ( mini notebook ) kereső

SzamGep  »  SzamGep Segédletek  »  Hogyan keressen hatékonyan az Outlookban

Hogyan keressen hatékonyan az Outlookban

Hatékonyabb keresés az Outlookban a keresési feltételek szűkítésével

Az Outlook üzenetlistájának tetején található Keresés mezőbe számos kifejezést beírhat. Amellett, hogy különféle szavakra és kifejezésekre kereshet rá, különböző operátorok, írásjelek és kulcsszavak használatával szűkítheti is a keresési eredményeket.

A keresés legegyszerűbb módja, ha beír egy szót vagy kifejezést a mezőbe.

MEGJEGYZÉS: Az Outlook a keresés során a kifejezések eleje alapján végzi a keresést. Ezért ha a só szót írja a Keresés mezőbe, az Outlook a só, a sós, a sóska és a sóz szót tartalmazó üzeneteket visszaadja, az utolsó vagy az ásó szót tartalmazóakat azonban nem. Emellett a keresés a szavak részének tekinti azokat a számokat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak szavakhoz (vagyis ahol nincs szóköz a szó és a szám között). Ezért a "365" szám keresése NEM fogja megtalálni az "Office365" szöveget tartalmazó üzeneteket.

2021.04.27.


A kereséssel kapcsolatos alapismeretek
Amikor beírja a kívánt szavakat a Keresés mezőbe, az Outlook az e-mailekben és a különböző típusú mellékletekben egyaránt rákeres az adott szóra vagy kifejezésre. Ha például a "projekt" szóra keres rá idézőjelekkel vagy anélkül, az Outlook a projekt, a projektek, a projektor, a projektorok stb. szót tartalmazó összes üzenetet visszaadja, szerepeljen az akár a feladó nevében, akár a tárgyban, az üzenet törzsében vagy a mellékletekben.
Ha egy e-mail-címet ír be, például margit.takacs64@yahoo.com, az Outlook az összes olyan e-mailt visszaadja, amely tartalmazza ezt az e-mail-címet bárhol a tárgyban, az üzenettörzsben vagy a különböző típusú mellékletekben, az erről az e-mail-címről érkező üzenetekkel együtt. Ha az e-mail-címről érkező e-mailekre szeretné korlátozni a keresési eredményeket, írja a következőt a keresőmezőbe: from:margit.takacs64@yahoo.com.

Az Outlook beépített keresési szűrőinek használata
Az Outlook számos beépített keresési szűrőt biztosít. A beépített szűrők használatához kattintson a Keresés mezőbe. Használhat irányított keresést a saját preferenciái alapján a szűrőgombra kattintva a keresőmező jobb oldalán. Másik lehetőségként az Outlook menüszalagja is megváltozik, és használhatja a Keresés lapot, illetve a keresési eredmények finomításához használhatja a Finomítás csoport beállításait.
A keresőmező a képernyő tetején található, akár az egyszerűsített, akár a klasszikus menüszalagot használja.

Keresési referenciatáblázatok
Beírandó karakterek Keresett elem
tiv Azok az elemek, amelyek tartalmazzák a tiv, a tiva, a tivadar, a TIVADAR vagy a TiVadar szót, vagy annak egyéb kis- és nagybetűs alakjait. Azonnali kereséskor nincs különbség a kis- és a nagybetűk között. Ez a keresés NEM fogja megtalálni az abcTIVdef vagy az 123tiv szöveget tartalmazó elemeket.
pataki tiv A tiv szót tartalmazó elemek (az előző sorban felsorolt összes szóalakkal együtt) vagy a pataki szót tartalmazó elemek (a pataki szót tartalmazó összes egyéb szóval együtt), de nem feltétlenül ebben a sorrendben.
tivadar AND pataki Azok az elemek, amelyekben a tivadar és a pataki szó egyaránt szerepel, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. Ne feledje, hogy az AND, a NOT és az OR logikai operátornak nagybetűsnek kell lennie.
tivadar NOT pataki A tivadar szót tartalmazó elemek (a táblázat első sorában felsorolt összes szóalakkal együtt) a pataki szót tartalmazó elemek nélkül.
tivadar OR pataki A tivadar, a pataki vagy mindkét szót tartalmazó elemek (a táblázat első sorában felsorolt összes szóalakkal együtt).
"tiv" Azok az elemek, amelyek pontosan a tiv szót (vagyis például nem a tiva vagy a tivad szót) tartalmazzák. Ha pontos szóra szeretne keresni, idézőjeleket kell használnia.
from:"pataki tivadar" A lukács tibor nevű felhasználótól származó elemek. Ha azt szeretné, hogy az idézőjelek közötti kifejezésnek pontosan megfelelő találatok jelenjenek meg, dupla idézőjeleket kell használnia.

Ha beírja a from: operátort, utána pedig a partner nevének első néhány karakterét, az Outlook megjeleníti a javasolt partnerek listáját, amelyből kiválaszthatja a keresett nevet.
subject:"lukács tibor" Azok az elemek, amelyek tárgya tartalmazza a lukács tibor kifejezést.
hasflag:true Azok az elemek, amelyek elintézendőként lettek megjelölve.


Megoldások, Ötletek |  Biztonság |  Segédletek |  Finanszírozás |  Cég info |  Kapcsolat |  ÁrListák |  Akció

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója.
SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2009 Minden jog fenntartva!

Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk.
Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner
Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner
Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator
Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner
A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal