Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu Miskolc,
Meggyesalja utca 93.
Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Megoldások, Ötletek | Biztonság | Segédletek | Bérlés | Cég info | Kapcsolat |

KlickComp - Notebook, laptop, netbook kereső : webáruház laptop vásárlás Notebook, laptop kereső

Netbook ( mini notebook ) kereső

Refurbished - Gondosan felújított használt számítógépek, notebook-ok
Akciós laptop ( notebook ) ajánlatok! Klick Computer 

Számítástechnika Szervíz Miskolc : Laptop, számítógép, nyomtató, notebook javítás

SzamGep  »  SzamGep Segédletek  »  Segédletek, hogy Ön könnyebben tájékozódjon az informatika világában... : A szünetmentes tápegység ( UPS )

A szünetmentes tápegység ( UPS )


A szünetmentes tápegység vagy szünetmentes áramforrás ( UPS  - Uninterruptable Power Supply ) egy olyan berendezés, mely akkumulátorok segítségével akkor is képes elektromos fogyasztók ( számítógépek, telefonközpontok,  vészvilágítás, biztonsági rendszerek, épület felügyeleti rendszerek, eszközök, hang- és képtechnikai berendezések, stb.) áramellátását biztosítani, ha a táphálózat valamiért kiesik, vagy teljesítménye olyan mértékben ingadozik, hogy az lehetetlenné teszi a normál üzemet.

Ami még a táphálózat kiesésénél is kritikusabb, a hálózaton fellépő zavarok, melyek sok esetben adatvesztéshez is vezetnek stratégiailag fontos központi számítógépek adattárában. Ezek az események nem vezetnek minden alkalommal hardware meghibásodáshoz, de szélsőséges esetben ez is megtörténhet. A nemzetközi felmérések alapján az adatvesztések túlnyomó részét a táphálózat zavarai okozzák, de ez sok esetben nem is derül ki a felhasználó számára, mert a hardware-ben fizikai sérülés nem párosul az eseményhez.

Miért is kell nekünk a szünetmentes áramforrás ?

  • A jelenleg forgalomban lévő szünetmentes tápegységet nem csak a folyamatos áramellátást biztosítják eszközeink számára, hanem tartalmaznak egy túlfeszültségvédelmi áramkört is. Ez az áramellátásban időnként előforduló hirtelen feszültséglökéseket hivatott csillapítani - levágja a feszültség csúcsokat.
     
  • A tápellátás biztosítása olyan módon történik, hogy a szünetmentes áramforrás átkapcsol akkumulátoros üzemmódra, amennyiben a betápfeszültség egy adott határ alá csökken, vagy emelkedik. Tehát ha a konnektorból nem érkezik egyáltalán vagy csak pl. 160V, akkor a szünetmentes tápegység akkumulátoros üzemmódban biztosítja az eszközök számára a 230v-ot.

A szünetmentes áramforrásoknak ( UPS) alapvetően két típusát különböztetjük meg:

  • Stand-by UPS kategóriába tartoznak, melyek folyamatosan figyelik a hálózati áramellátást, és ha az meghatározott normál tartományon kívülre kerül, automatikusan átváltanak a belső akkumulátorokra, és azokról táplálják tovább a rájuk kötött fogyasztókat. A készenléti szünetmentes áramforrások ( UPS ) előnye az olcsóságuk. Hátrányuk, hogy az átkapcsolás akár 10-12 msec is lehet. Otthoni és irodai rendszerek esetén azonban ez nem okoz problémát.
    Ezzel megegyező működési elvű, de fejlettebb technológiát a Line-interaktív szünetmentes áramforrások ( UPS ), melyeknek az átkapcsolási ideje 2-4 msec.
  • Adataink tárolása rendkívüli fontossággal bír, hiszen értékük a hardware eszközökénél jóval nagyobb, sok esetben pótolhatatlan. A jelenlegi technikai megoldások közül a legmegbízhatóbbal rendelkező szünetmentes áramforrásokat elnevezése : On-line UPS. Ezek a berendezések folyamatosan az akkumulátorból nyerik az energiát, míg a betáphálózatot  csak ezek töltésére használják. Ez teszi lehetővé, hogy a fogyasztók  nem érzékelhetik az UPS előtti táphálózati problémákat, kimaradásokat.

A szünetmentes áramforrások ( UPS ) ma már kommunikációs felülettel is rendelkeznek. A riasztásokat a rendszergazda vagy a felhasználó felé akár mail formájában is képesek elküldeni. A szünetmentes áramforrások ( UPS )megfelelő időpontban képesek lezárni a számítógépet az adatvesztés megelőzésére.

Védjék meg adataikat! Javasoljuk, hogy kérjék ki szakvéleményünket, hogy az informatikai rendszerük magas rendelkezésre állással biztosíthassa a munkát.

 


Tekintse meg kapcsolódó oldalainkat:
Ajánljuk figyelmébe szünetmentes tápegység kínálatunkat:

Megoldások, Ötletek |  Biztonság |  Segédletek |  Finanszírozás |  Cég info |  Kapcsolat |  ÁrListák |  Akció

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója.
SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2009 Minden jog fenntartva!

Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk.
Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner
Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner
Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator
Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner
A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal